Kontrola pristupa i potrošnje - Elekta-C
kontrola-pristupa-kontrola-potrosnje-2019_Velika

KONTROLA PRISTUPA I KONTROLA POTROŠNJE


Sustav kontrole pristupa i kontrole potrošnje, usko su vezani i omogućavaju učinkovitiju zaštitu neovlaštenog pristupa informacijama, robi i prostorima. Osim navedenog, integracijom sustava, povećava se učinkovitost i otvara mogućnost brojnih ušteda.

Sustav kontrole pristupa i sustav kontrole potrošnje imaju brojne primjene. Najčešće se koriste u hotelskim sustavima gdje se klasični ključevi zamjenjuju karticama koje se programiraju na recepciji u skladu sa paketom usluga koje odabire svaki gost ovisno o svojim željama za vrijeme boravka. Osim u hotelima, moguća je primjena i u apartmanima, privatnim kućama, tvrtkama, uredima, trgovačkim centrima...

KONTROLA PRISTUPA

KONTROLA PRISTUPA

KONTROLA POTROŠNJE

KONTROLA POTROŠNJE

Primjena u hotelskim sustavima

U svim novim objektima koriste se kartice umjesto klasičnog ključa, koje se programiraju na recepciji u skladu sa paketom usluga koje odabire svaki gost ovisno o svojim željama za vrijeme boravka.

Programator kartica na recepciji može karticu programirati za pristup određenoj sobi, u točno određenom vremenskom periodu, također i pristup dodatnim sadržajima (bazen, sauna, teretana, tereni za rekreaciju....).

Također se kontrola pristupa može dopustiti odnosno ograničiti i svim zaposlenicima. Na taj način po hijerarhijskoj strukturi zaposlenici imaju pristup točno određenim prostorijama. Ispred hotelske sobe ili prostora kojem želimo ograničiti pristup nalazi se čitač kartica. Ikone sobarice, konobara, recepcionera ili gosta koji ulaze u prostor se nalaze na čitaču, njihov ulazak se označava paljenjem lampice uz ikonu, a isto tako i evidentira na recepciji.

Na ovaj način u svakom trenutku se može znati tko je u sobi, a svaki ulaz, zadržavanje i izlaz se evidentira u računalu na recepciji.

Ušteda energije

Sustav se kontrolira elektronskom sklopkom povezanom sa svim trošilima (osim hladnjaka koji ima stalno napajanje u većini slučajeva).

Kartica koju koristimo i kao ključ sobe, umeće se u elektronsku sklopku, te omogućava paljenje svih trošila. Kada izlazimo iz sobe izvlačimo karticu, a gašenje svih trošila nastupa sa malom vremenskom odgodom (od 30 do 90 sekundi), dovoljnom da lagano izađemo iz sobe.

Primjena ovog sustava je naročito korisna u ljetnom i zimskom periodu kod korištenja klima uređaja, odnosno kontrole potrošnje istih.

Primjena ovog sustava je moguća i kod postojećih objekata uz vrlo male prilagodbe.

Mogućnosti primjene kako u hotelskim tako i u apartmanskim sobama ili privatnim kućama.