Parlafoni - Elekta-C

PARLAFONIJA


Parlafon ili portafon je sveprisutna naprava koju više-manje svi stanari uzimaju zdravo za gotovo. Kako i ne bi - parlafon (točnije bi bilo zvati ga kućnim interkomom) dio je modernoga stanovanja više od pola stoljeća.

Sustavi parlafonije dijele se na sustave temeljene na audio i video komunikaciji.

Sustavi nisu ograničeni na jednu vanjsku i jednu unutarnju jedinicu, već postoji mogućnost povezivanja jedne vanjske jedinice s više unutarnjih, kao što je slučaj u stambenim zgradama. Isto tako, moguće je više vanjskih jedinica povezati s jednom unutarnjom ili više unutarnjih u slučaju da postoji više ulaza ili pristupa objektu.

AUDIO SUSTAVI

Sustavi temeljeni na audio komunikaciji jednostavniji su. Portafon se povezuje s električnom bravom i prepoznavanjem glasa, možete odlučiti želite li omogućiti pristup objektu osobi koja je zatražila pristup. Ovakva rješenja primjerena su za obiteljske kuće i manje zgrade.

VIDEO SUSTAVI

Sustavi temeljeni na video komunikaciji na vanjskoj jedinici imaju ugrađenu video kameru, a na prijemnoj jedinici ekran na koji se prenosi slika koju kamera snima. To omogućava osobi na prijemnoj strani efikasniju identifikaciju osobe koja je zatražila pristup.